Indų rinkiniai

Indų rinkiniai yra neatsiejama valgomojo kambario įrangos dalis. Juos naudojame tiek kasdieniam valgymui su šeima, tiek šeimos šventėms, pavyzdžiui, vestuvių metinėms, vardinėms, Kalėdų išvakarėms ar Velykų pusryčiams, todėl perkant indų rinkinį, be kita ko, svarbu atsižvelgti į tai, ar jis bus naudojamas tik kasdien, ar ir įvairioms šventėms.

DUKA parduodami stalo indai, be kita ko, gali skirtis dizainu, stiliumi ir medžiaga.  Mūsų internetinėje parduotuvėje galima įsigyti įvairių elegantiškų indų rinkinių. O pats didžiausias pas mus turimas indų pasirinkimas yra iš porceliano.

Porceliano indai turi istoriją
Porcelianinių indų rinkiniai turi itin turtingą istoriją. Pirmieji tokio tipo indai buvo pagaminti VII a. Kinijoje. Šiuolaikinis porcelianas gaminamas iš kaolino molio, kvarco ir skalūno mišinio, kuris vėliau degamas aukštoje temperatūroje. Kuo baltesnis porcelianas, tuo aukštesnė jo kokybė.

Porcelianas dažnai painiojamas su kitomis keramikos rūšimis, pavyzdžiui, fajansu. Jie gaminami iš kitokių sudedamųjų dalių, kurios pasižymi mažesniu tvirtumu. Jie taip pat skiriasi spalva ir savybėmis. 


Kodėl turėtumėte nuspręsti įsigyti porcelianinių indų rinkinį? Visų pirma, šios rūšies indai yra itin patvarūs ir atsparūs mechaniniams veiksniams. Iš pirmo žvilgsnio jie atrodo ploni ir trapūs, tačiau yra labai patvarūs. Investuodami į porcelianinius indus galite būti tikri, kad jie tarnaus daugelį metų, stebindami savo stilinga išvaizda. Porcelianiniai indų rinkiniai išsiskiria ir tuo, kad juos lengva valyti. Didelę dalį tokių indų galima plauti indaplovėje. Išimtį sudaro indai su dekoracijomis (pvz., auksavimu), kuriuos reikia plauti rankomis. Kitas neabejotinas porceliano privalumas yra tas, kad ši medžiaga nekeičia spalvos. Todėl porceliane galima be baimės patiekti, pavyzdžiui, kavą, arbatą ar burokėlius. Prie šio tipo rinkinių privalumų taip pat priskiriamos puikios šiluminės savybės. Patiekalai ir gėrimai, patiekiami porcelianiniuose dubenyse ar puodeliuose, ilgai išlaiko aukštą temperatūrą. 

Skaityti plačiau